Bli kvitt maur naturlig

Du har kanskje opplevd å ha maur i huset ditt før. Det er ikke uvanlig, siden det finnes mer enn 10 000 kjente arter av maur i verden. Selv om de fleste artene er harmløse, kan noen som stokkmaur og sukkermaur gjøre skade på bygninger. I tillegg kan maur være en plage når de invaderer hjemmet ditt og kommer etter maten din. Det finnes måter å bli kvitt maur naturlig.

bli kvitt maur naturlig

Det finnes mange produkter du kan kjøpe for å bli kvitt maur, men kjemiske midler kan være mer skadelige enn maurene selv. Heldigvis er det enkle og billige naturlige løsninger som kan hjelpe deg å bli kvitt maurene. Prøv noen av disse metodene for å bli kvitt de små skadedyrene i hjemmet ditt.

Hvordan bli kvitt maur naturlig, uten å bruke gift

Først må du identifisere hva som tiltrekker maur innendørs. Observer stien de går og vurder om det er mat- eller vannkilder langs ruten deres. Enten det er en klissete dråpe honning eller en skje under vasken, finn det de leter etter og fjern det. Ikke la maten stå ute på åpne overflater. Legg restene i forseglet glass eller i kjøleskapet. Hvis du er heldig, vil maurene flytte ut på egen hånd når du fjerner kilden til tiltrekning. Hvis de ikke gjør det, kan du prøve disse midlene.

1. Eddik

En løsning av eddik og vann er en vanlig metode for å utrydde maur for godt. Maur liker ikke lukten av eddik. Det frastøter dem ikke bare, det kan også drepe dem. Avhengig av hvor mye du kan tåle lukten, bland minst en del eddik og tre deler vann. Noen mennesker bruker 100% eddik i en sprayflaske eller en 50/50 blanding av vann og eddik.

Maur søker etter mat ved hjelp av feromoner og etterlater en sti for andre maur å følge. For å bli kvitt stien, spray denne blandingen hvor som helst du ser maur. Ikke glem noen inngangspunkter, som vinduskarmer, bakdører eller fotlister. Bruk løsningen til å tørke ned og desinfisere overflater. Hvis du bruker det en gang i uken eller så, bør du se en merkbar forbedring.

2. Sitrusfrukter

Maur hater lukten av sitrusfrukter, som sitroner, lime og appelsiner, så de er en utmerket naturlig avvisende. Spar på sitron- eller grapefrukt-skallene dine og spre dem rundt inngangene. De fungerer som naturlige avskrekkere uten å skade maurene.

3. Peppermynteolje

“Peppermynteolje er en av de beste husholdningsremediene for krypende skadedyr i hjemmet eller hagen din. Peppermynte-lukten er sterk nok til å holde insekter – maur, fluer og mygg – borte uten å være så sterk at den forårsaker hodepine eller kvalme,” foreslår Harry Peters fra det britiske rengjøringssiden Tidy Choice. “Den kan brukes i huset eller hagen for å hindre uønskede skadedyr i å komme inn i hjemmet ditt. Du kan tilsette peppermynteolje til dine hjemmelagde husholdningsprodukter eller spraye det på døråpninger, vinduskarmer og fotlister for å holde skadedyr ute av hjemmet ditt.”

En annen mulighet er å bruke en olje-røkelsesbrenner nær maurenes infeksjonskilde for å holde dem fra å komme tilbake.

4. Kanel

Studier viser at kanel har en forbindelse som heter trans-cinnamaldehyd som effektivt frastøter og dreper maur. Plasser malt kanel rundt vanlige inngangspunkter, og den sterke lukten vil fungere som et naturlig avvisende middel. Du kan også belegge bomullsdotter med kanel-pulver eller kanelolje og plassere dem nær maurenes infeksjonsområder.

5. Salt

Dryss bordssalt nær kriker og kroker for å holde maurene unna. En linje med salt skaper en barriere som frastøter maur. En spray av saltvann kan også hjelpe med å drepe maur ved å dehydrere dem.

6. Cayenne eller Svart Pepper

Som mange mennesker, finner maur lukten av rå pepper irriterende. Dryss pepper rundt områdene der maurene kommer inn i

Hvordan holde maur ute av huset ditt

Maur kan være en plage å ha i huset ditt, men det finnes noen enkle trinn du kan ta for å holde dem ute.

  • Tett alle inngangspunkter. Fyll sprekker og åpninger med tetningsmiddel eller silikon for å hindre at maurene kommer inn.
  • Oppbevar søtsaker i lufttette beholdere, eller i kjøleskapet. Dette vil hindre at maurene lukter maten og kommer inn i huset.
  • Rengjør regelmessig benkeplater, gulv, skap og spiskammer. Hold også kjæledyrmaten godt oppbevart mellom måltider og rengjør kjæledyrboller regelmessig.
  • Ta ut søppel og sørg for at søppelbøttene er dekket. Inspekter bøttene for rester som kan bli igjen etter at søppelet er tatt ut og rengjør dem regelmessig.

Brittany Hampton, COO i desinfeksjons- og rengjøringsfirmaet Purifly i Massachusetts, forklarer at selv om det er logisk å tenke at rengjøringsprodukter også vil drepe insekter, så er “folk kanskje overrasket over å lære at desinfeksjonsmidler, rengjøringsmidler og de fleste rengjøringsmidler ikke er laget for å drepe maur eller andre skadedyr i hjemmet. Hvis miljøvennlige løsninger ikke fungerer, bør et lokalt skadedyrfirma tilby den sikreste løsningen for kundens spesifikke behov og beliggenhet.” Skadedyrfirmaer kan raskt identifisere hvilken type art du har å gjøre med, undersøke omfanget av skaden og foreslå effektive langsiktige løsninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *