Skjeggkre – effektiv bekjempelse

Hvordan bli kvitt skjeggkre effektivt

skjeggkre

Skjeggkre er irriterende skadedyr som kan være vanskelige å bli kvitt på egenhånd. Men fortvil ikke det finnes rimelige og effektive metoder for å bli kvitt disse irriterende skadedyrene. Les videre for å lære mer om effektive metoder for skjeggkrekontroll.

Metoder for bekjempelse av skjeggkre

Det finnes flere metoder for å bekjempe skjeggkre, og valget av strategi avhenger av miljøet skjeggkreene befinner seg i. En av de mest effektive metodene er bruk av forgiftet åte.

Forgiftet åte – den beste metoden

Forgiftet åte er den beste måten å effektivt bli kvitt skjeggkre. Fordelen med åte er at man kan bruke en liten mengde gift og plassere den lite synlig i boliger. Når insektene spiser giften, tar det 1-2 dager før skjeggkreene dør. De døde skjeggkreene blir deretter spist av andre skjeggkre, som også dør, og dette gjør behandlingen ekstra effektiv.

For å sikre best mulig resultat, må åten plasseres slik at den ikke kommer i kontakt med beboere og kjæledyr, samtidig som den plasseres på de mest sannsynlige skjulestedene for skjeggkreene.

Indoxakarb

 

Limfeller – et nyttig verktøy for kartlegging

Limfeller er et nyttig verktøy for kartlegging av skjeggkrepens utbredelse, men de alene er ikke nok for å bekjempe bestanden.

Renhold – begrens tilførsel av mat

Skjeggkre trives der det er fuktig og hvor det ligger smuler, matrester og annet organisk materiale. Ved jevnlig bruk av støvsuger eller tørrmopp, begrenser man tilgangen til mat og unngår fuktighet, noe som er ugunstig for skjeggkrepene.

Varmebehandling – dødelig for skjeggkre

En temperatur på over 45 grader celsius vil raskt ta livet av skjeggkreene. Varmluft i hulrom er den beste metoden for varmebehandling. Damp bør unngås, da det kan skape fuktighet og forbedre levevilkårene for de overlevende skjeggkrepene.

Begrens bruk av sprøytemidler

Forgiftet åte har vist seg å være svært effektivt, og derfor bruker vi hos Skadedyrkontroll1 AS sprøytemidler med stor forsiktighet. Spesielt i hjem, skoler, barnehager og helseinstitusjoner hvor mennesker lett kan utsettes for giften, bør denne metoden unngås.

Hvordan skjeggkreet ser ut

Skjeggkreet er et vingeløst insekt med en lengde på 10-14 mm som dekkes av et mørkegrått skjell. Det har antenner og haletråder.

Andre lignende arter

Innenfor kre-familien finnes det tre lignende arter: Sølvkre, Perlekre og Fyrkre. Disse trives best på baderom, kjøkken og bak lister.

Skjeggkrets utvikling og levevilkår

Skjeggkre utvikler seg avhengig av temperaturen der de befinner seg og blir vanligvis kjønnsmodne etter 18 måneder til 3 år. Etter dette legger de rundt 50 egg per år. Skjeggkre trives aller best i fuktige omgivelser, og du vil ofte finne dem på vaskerommet, badet eller kjøkkenet, samt bak lister der de finner næring.

De krever lite næring for å overleve, og små mengder smuler, matrester, døde insekter og tørre blader er nok til å opprettholde en hel bestand. Dette gjør skjeggkre til et vedvarende problem hvis det ikke blir håndtert riktig.

Ofte stilte spørsmål om skjeggkre og skadedyr

Her er svar på noen av de mest stilte spørsmålene om skjeggkre og skadedyr:

Hvordan sprer skjeggkre seg?

Skjeggkre kan enten bli med hjem fra ferie i bagasje eller via pappemballasje fra noe du har kjøpt. De lever ikke naturlig i naturen i Norge, og kommer derfor ikke utenfra på noen annen måte enn via noe vi tar med oss hjem, eller at de sniker seg over fra naboen i sammenfestede boliger.

Kan skjeggkre bite?

Nei, skjeggkre kan ikke bite. Dersom du har fått et bitt vil det verken stamme fra skjeggkre eller sølvkre.

Hvordan unngår jeg å få skjeggkre hjemme?

Et godt tips er å ikke ha pappemballasje liggende inne. Pakk enten ut varene utenfor hjemmet, eller vær flink til å kaste pappen med én gang.

Kontakt oss for skjeggkrekontroll

Hvis du mistenker at skjeggkre har tatt bolig i hjemmet ditt, bør du ikke nøle med å ta kontakt med et skadedyr kontroll firma. de har lang erfaring med effektiv bekjempelse av skjeggkre og tilbyr miljøsertifiserte metoder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *