Mestring av Skadedyrkontroll: Utprøvde strategier for et skadedyrfritt hjem

skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll er metoder og teknikker for å kontrollere dyr og insekter som kan gjøre skade på en fysisk, psykisk eller økonomisk måte som negativt påvirker oss mennesker.

Skadedyrkontroll skal ikke utføres på en måte som gir mer avtrykk på miljøet enn det som er absolutt nødvendig for å kontrollere omfanget av problemet.

Skadedyrbekjempelse er derimot teknikker eller metoder som totalt eliminerer en bestand av skadedyr. Slike bekjempelser utøves i Norge hovedsakelig på importerte dyr og insekter som ikke har en plass i norske hjem, eller norsk fauna.

Hva er skadedyrkontroll?

Skadedyrkontroll eller skadedyrbekjempelse er en prosess der man eliminerer eller håndterer uønskede skapninger som skadedyr. Noen av skadedyrene som fjernes med skadedyrbekjempelse er gnagere, kakerlakker, maur, veggedyr og mange flere. I så mange år har ordet skadedyr fått folk til å bekymre seg så mye. De vet at når disse skapningene er til stede, er det normalt å bringe alvorlige problemer som helseproblemer. Ikke bare det, skade på eiendom også siden skadedyr angriper bygninger eller miljøer.

Skadedyr er destruktive insekter eller dyr som påvirker menneskelige aktiviteter. De angriper og skader avlinger, husdyr og hjemmet ditt. De gir til og med alvorlige helseproblemer, avhengig av hva slags art de er. Dette er grunnen til at folk ønsker å bli kvitt dem så snart de ser skadedyr i husholdningen eller forretningslokalene. Det finnes forskjellige typer skadedyr. Så metodene for å fjerne dem avhenger av hva slags skadedyr vi har å gjøre med.

Men de er de vanligste typene skapninger vi vanligvis møter på daglig basis:

Gnagere – Dette er pattedyr av ordenen Rodentia. Alle kjenner dem for tenner eller fortenner som vokser kontinuerlig. De fleste gnagere foretrekker å spise frø, korn og frukt, mens noen er altetende som liker å spise animalske produkter også. Disse skapningene kan skade møbler, bilmotorer, vegger, rør, avlinger og kan til og med brenne ned huset ditt! Rotter og mus tilhører denne gruppen og de tygger elektriske ledninger som kan forårsake brann. Noen av sykdommene vi kan få fra gnagere er Hantavirus lungesyndrom, leptospirose, pest, salmonellose og lassafeber.

Kakerlakker – Disse skapningene er ofte til stede i våre hjem og bygningsbedrifter. De elsker varme omgivelser nær mat og vann. Kakerlakker forårsaker ikke skade på eiendom, men kan føre til helseproblemer for mennesker. De kan utløse astmaanfall, allergier og spre rundt 33 typer bakterier.

Veggedyr – Veggedyr er parasitter fra insektfamilien kalt Cimicidae. De er vanligvis rundt i sengene. Men de sprer seg eller overføres lett og kan også være til stede i sofaer, vesker, klær og hoteller. Veggedyr kan gi allergiske reaksjoner og hudinfeksjoner til mennesker.

Maur – Maur er sosiale insekter som lever i store kolonier og grupper. Maur elsker søtsaker, men de spiser nesten alt som kjøtt, grønnsaker, olje og fett. De er bærere av forskjellige bakterier som Salmonella, Streptococcus og shigella. Som de kan overføre til vår mat.

Hvordan bli kvitt skadedyr

Det er mange forskjellige måter å bli kvitt skadedyr på. Men alt avhenger av hva slags art du har å gjøre med. Skadedyr kan man klare å fjerne selv, så lenge man følger de riktige trinnene.

Her er noen tips til hva du kan gjøre selv for å bli kvitt skadedyr i hjemmet.

  1. Bruk av åte eller feller – de fleste av disse uønskede skadedyrene tiltrekkes av mat. Så hvis du tenker på å bli kvitt skadedyr som maur, er vårt første tips å bruke forgiftet åte. Legge ut små mengder med åte i gel eller granulat form, kan være veldig effektivt. Når det gjelder rotter eller mus, er det forskjellige typer klappfeller eller andre typer feller som fysisk fanger, eller dreper gnagerne på stedet. Da vil man ikke kunne få problemer med døde mus eller rotter inne konstruksjonen som døde etter inntak av gift.
  2. Kjemikalier & insektmidler – det er mange av disse som du kan kjøpe over disk. De fleste av disse insektmidlene kommer i en sprayform, som du enkelt kan spraye på mistenkte områder der du tror det finnes skadedyr. Vær svært forsiktig når du bruker slike og sørg for å lese etiketten da denne inneholder detaljerte instruksjoner og/eller informasjon om hvordan du bruker produktet riktig og lovlig. Slike sprayformuleringer er dessverre de midlene som oftest blir brukt feil, og som oftest er skylden i at bekjempelser av skadedyr blir unødvendig kompliserte. Kunnskap om disse midlene er utrolig viktig før man bruker dem. Disse bør kun brukes ved direkte bekjempelse av bol eller reir.
  3. Bruk av planter eller oljer som frastøtende midler – noen planter og oljer brukes for å holde insekter og insekter unna. Noen av disse plantene er lavendel, oregano, basilikum, citronellagress, eukalyptus, sitrongress, ringblomst og mange flere. Hvis du har en hage eller hvis du har en god hånd med å plante, er det best å ha disse plantene i hjemmet ditt, da det ikke bare gir positivitet i hjemmet ditt, men også fungerer som insektmiddel.

Nå som du er klar over at det finnes metoder mot skadedyr som du kan gjøre selv, kan du prøve disse og se om de vil løse dine problemer. Hvis du trenger gode produkter og mer veileidning kan du finne dette på  skadedyrproffen.no. Har du prøvd alle metoder uten å lykkes, anbefaler vi at du tar kontakt med et skadedyrfirma.

Hva er fordelene med å ansette et skadedyrfirma?

Å ansette fagfolk til å ta seg av skadedyrproblemene dine er ofte mye bedre enn å prøve selv. skadedyrteknikere er som regel godt bevandret med forskjellige metoder og de har den rette kunnskapen for å kontrollere skadedyr på den mest effektive måten.

De fleste tror at det er dyrt å ansette et skadedyrfirma sammenlignet med å gjøre det selv. Men ofte er det vel verdt det! Å ansette et skadedyrfirma gir deg sikkerheten i at problemene blir håndtert på den beste og sikreste måten. De bruker ikke annet enn trygge og effektive produkter som betyr at du får et sunnere hjem, uten unødvendig bruk av giftige kjemikalier.

I tillegg vil det sannsynligvis spare deg for mye tid, alt arbeidet blir gjort for deg, og på en måte som vil gi deg et raskere og bedre resultat. Skadedyrteknikere leter også etter kilden til hvorfor skadedyrene kom i utgangspunktet. Dette minsker faren betydelig for at dette skjer igjen.

Å kjøpe feller og insektmidler i butikken kan være kostbart, spesielt hvis du ikke kjøper det riktige produktet. Dette betyr at hvis du tilfeldigvis får et ineffektivt produkt eller ikke var i stand til å gjøre det riktig første gang, vil du ende opp med å kjøpe flere og flere produkter. Til slutt er problemet blitt så stort, at til og med skadedyrfirma får er nesten umulig oppgave. Da blir skadedyrproblemene veldig kostbare.

Hvorfor velge proff Skadedyrkontroll?

Vi som jobber med skadedyrkontroll, følger med på alle de nyeste og beste metodene for å bli kvitt skadedyr. Vi bruker kun den nyeste og mest avanserte teknologien i bransjen, noe som gjør tjenesten våre kunder mer effektiv, tryggere og mer praktisk. Ved å bruke familievennlige og kjæledyrvennlige metoder for utryddelse skal våre kunder oppleve en trygghet i at vi er der

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *