Hva gjør mus mens du sover?

 

Hva mus gjør mens du sover

Mus er nattaktive dyr. Hva gjør mus mens du sover? Det er vanlig at et rotteangrep eller museangrep forblir uoppdaget en stund fordi rotter og mus er nattaktive. Derfor er de aktive på et tidspunkt du vanligvis sover. Hvis du tror du har et angrep, bør du ringe et skadedyrfirma så snart som mulig fordi gnagere kan forårsake omfattende skader på eiendom og spre sykdom. Det kan være foruroligende å vite at disse er aktive når du er uvitende og derfor sårbar.

Kommer mus til meg når jeg sover??

Mus er byttedyr; deres overlevelse avhenger av å unngå rovdyr. En mus kan oppfatte deg som et potensielt rovdyr hvis den ser deg opp og beveger seg rundt. Men hvis en mus finner deg i sengen mens du er stille og ikke oppfører seg på en måte som den oppfatter som truende, kan det hende at den ikke har de samme bekymringene om å henvende seg til deg. En mus kommer kanskje ikke inn på soverommet ditt i det hele tatt, men hvis den gjør det, er det i det minste mulig å komme nærmere deg enn den ville våget mens du er våken.

Kan mus klatre opp i sengen?

Mus er ganske små skapninger, men de er i stand til å hoppe opp til 50cm. Dette gjør at de faktisk ganske enkelt kan komme opp i sengen din. Med sine skarpe klør er også mus dyktige klatrere. Sengelinjene, springfjæren og madrassen gir begge rikelig med fotfeste som han kan bruke til å trekke seg opp. Hvis sengerammen er laget av et materiale som tre som gir godt fotfeste, kan det hende at mus ikke trenger å hoppe i det hele tatt for å komme opp i sengen din. Muligheten for at en mus kryper inn i sengen din er bekymringsfull av mange grunner, så du bør ringe skadedyrkontrollen hvis du tror at mus eller rotter kan være hvor som helst i huset.

Hvorfor havner mus på soverommene?

Hvis en mus havner på soverommet ditt, er det ikke alltid med vilje. En mus kan ta en feil sving og havne på soverommet, og er du der, kan den være redd for å gå. Den kan vente til du sover for å spare. Hvis den eneste rømningsveien den kan se er gjennom sengen din, kan den krype opp på deg mens du sover og derfor mindre oppfattet som en trussel.

På den annen side kommer det noen ganger mus inn på soverommet med vilje, vanligvis for å lete etter mat. Hvis du spiser snacks eller måltider i sengen, kan rester av smuler tiltrekke seg mus og de kan hjelpe seg selv mens du sover.

Hvordan holder du mus ute av soverommet?

Museangrep er et stort, krevende skadedyrproblem i Norge. Som et forebyggende tiltak, for å unngå problemer med mus bør du sjekke om det er hull i vegger, tak eller fotlister som mus kan presse seg gjennom for å komme inn i rommet. En åpning på størrelse med en mynt er nok. Hvis du finner noen, bør du lukke dem. Ikke glem sprekken under døren. En dørfeier eller en trekkstopper kan utgjøre en barriere for mus.

Rengjør deretter rommet ditt for å fjerne eventuelle forvillede smuler. Mus bruker mesteparten av tiden på å lete etter mat, så hvis de ikke finner den på rommet ditt, blir de neppe. Organiser eiendelene dine og bli kvitt alt du ikke trenger for å bli kvitt rotet som gir steder for mus å gjemme seg.

Pass på å holde gnagere ute av hjemmet ditt, dette reduserer reduserer risikoen for sykdomsoverføring og skader. Lær mer om hvordan holde mus ute fra din bolig her.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *