Rotter og mus – hvordan skille de fra hverandre

 

Mus og rotter er de vanligste skadedyrene i Norge. De er like på noen måter, men forskjellige nok til å kreve forskjellige kontrollmidler. La oss se nærmere på disse to artene og hva som skiller dem fra hverandre.

Norges rotter

Den første store forskjellen mellom disse to gnagerne er størrelsen deres. Rotter er betydelig større enn rotter med en lengde på omtrent 40cm, inkludert hale. Faktisk er de så like at små rotter ofte kan forveksles med mus. Du kan imidlertid fortelle når du har å gjøre med en babyrotte fordi den har et uforholdsmessig stort hode sammenlignet med kroppen.

Norgesrotter vil gå inn i huset på jakt etter mat, ly og varme. Mens de er inne, vil de bygge reir inne i vegger, kjellere eller loft og prøve å få tak i matforsyningene dine. De kan formere seg veldig raskt og er overraskende smarte, så angrep kan være vanskelig å fjerne. De viktigste truslene som norske rotter utgjør inkluderer dusinvis av sykdommer og skadene de forårsaker i hjemmene.

Mus

Mus har en tendens til å være mye mindre enn mus med en lengde på omtrent 6-8 tommer når du inkluderer halen i målingen. Men når det gjelder oppførsel, har de to artene en tendens til å være veldig like. Begge har en tendens til å oppholde seg i mørke områder av huset, hvor de er mindre sannsynlig å bli oppdaget, og begge er for det meste nattaktive.

Hvordan kontrolleres disse to typene?

Siden det er så stor forskjell i størrelse mellom rotter og mus, varierer midlene som brukes for å kontrollere disse gnagerne. For eksempel er musefeller for små for mus og omvendt. Gifter kan også bli påvirket av denne forskjellen i størrelse, med rotter som trenger mer potente giftstoffer eller giftstoffer som brukes i større mengder.

Bortsett fra disse forskjellene, kontrolleres begge artene ved hjelp av en lignende metode. Identifiser hjemmestier og reirplasseringer, og plasser deretter forgiftet agn eller feller for å kontrollere angrepet. For begge artene brukes feller for små angrep, og gift brukes når man har å gjøre med store bestander. Det er også best med begge disse gnagerne hvis du ansetter en profesjonell for å få angrepet under kontroll.

Hvis du har spørsmål om rotter og mus, eller hvis du har et angrep i hjemmet ditt, kontakt oss i dag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *