Veggedyrbitt: Spor, Identifikasjon og Løsninger for Bittproblemer

Veggedyrbitt, alt du trenger å vite.

Veggedyr er bittesmå insekter som lever av blod fra mennesker eller dyr. De er flate, ovale og rødbrune i fargen. Ofte bor de i sengen din, men kan også gjemme seg i møbler, tepper, klær og andre eiendeler, og er mest aktive om natten.

Veggedyr har ikke vinger, så de er avhengige av at dyr eller mennesker bærer dem fra ett sted til et annet. De kommer vanligvis inn i hjemmet ditt etter en overnattingstur. De fraktes da med bagasjen eller klær. Andre måter de kan komme inni hjemmmet ditt på er med brukte møbler som er infisert. I hoteller og leilighetsbygg kan de også bevege seg mellom enheter gjennom sprekker og åpninger i konstruksjonen.

Selv om veggedyrbitt sjelden er farlig, kan det være veldig kløende. I noen forårsaker de også en allergisk reaksjon.

Fortsett å lese for å lære om veggedyrbitt, hvordan de ser ut og hvordan du kan behandle og forebygge dem. Å oppleve dette skadedyret kan være en veldig ubehagelig opplevelse.

veggedyr

Hvordan ser veggedyr og veggedyrbitt ut?

veggedyrbitt

Symptomer på veggedyrbitt

Veggedyr skiller ut en liten mengde bedøvelse før de spiser på folk, så du vil ikke merke det når de biter deg. Noen ganger kan det ta noen dager før symptomer på veggedyrbitt utvikler seg.

Noen mennesker utvikler aldri merkbare symptomer fra veggedyrbitt. Ifølge forskere i USA vil omtrent 30 til 60 prosent av mennesker aldri en reaksjon på et veggedyrbitt. Derfor kan det være slik at mennesker som bor sammen kan ha veldig ulik reaksjon på bitt fra veggedyr.

Bitt fra veggedyr er ofte røde og hovne, med en mørk flekk i midten av hvert bitt.

Det er ofte flere bitt i linjer eller klynger.

Bittene utvikler ofte kløe og i noen tilfeller brennende væskefylte blemmer.

Å klø på insektbitt kan føre til at de blør eller blir infiserte.

Hvor på kroppen oppstår veggedyrbitt?

Veggedyr kan bite hvilken som helst del av kroppen din. Imidlertid vil de normalt bite områder av huden som er utsatt mens du sover. Dette inkluderer ansikt, nakke, armer og hender. Hvis du vanligvis bruker pyjamas til sengs, vil insektene bite langs klærne.

Biter veggedyr hver natt?

Veggedyr spiser ikke alltid hver eneste natt. Faktisk kan de gå flere uker uten å spise. Det høres kanskje bra ut, men det kan gjøre det vanskeligere å legge merke til at det er veggedyr i hjemmet ditt. Faktisk kan det ta noen uker å innse at bittene er en del av et større mønster. Og det er problematisk fordi veggedyr kan formere seg veldig raskt. En hunn kan legge egg hver 3. til 4. dag.

Hva er den beste måten å behandle veggedyrbitt på?

I de fleste tilfeller blir veggedyrbitt bedre i løpet av 1 til 2 uker. For å lindre symptomene kan du bruke reseptfrie kremer mot kløe. I noen tilfeller kan også allergitabletter hjelpe.

Hvordan bør du behandle veggedyrbitt på barn?

Hvis du mistenker at babyen eller barnet ditt har blitt bitt av veggedyr, sjekk lakenet, madrassen, sengerammen og nærliggende fotlister for tegn på insektene.

Å vaske bittene med såpe og vann vil bidra til å behandle veggedyrbitt på babyen eller barnet ditt. For ytterligere lindring, vurder å bruke en kald kompress eller reseptfrie kløkremer. Sørg for å klippe babyens negler korte slik at de ikke kan klø opp huden.

Hvis barnet ditt er gammelt nok til å forstå instruksjonene dine, be dem om ikke å klø på bittene.

Hvordan kan du se om du har veggedyr i hjemmet ditt?

Hvis du mistenker at det er veggedyr i hjemmet ditt, se etter tegn på dem i sengen din og andre områder. Veggedyr kan også gjemme seg under lister, nattbord, møbler, bak bilder på veggen, i stikkontakter, rundt ledninger på veggen osv.

Hvor finner man veggedyr

Veggedyr lever vanligvis i nærheten av der folk sover i huset. Det er fordi veggedyr tiltrekkes av kroppsvarme og karbondioksid. De reiser vanligvis ikke til andre rom hvis folk ikke sover der. Veggedyr spiser vanligvis fra midnatt til daggry og gjemmer seg deretter i løpet av dagen på samme sted de var før de bitt.

Det kan hende du ikke ser insektene selv, men du kan finne bloddråper eller små svarte prikker med avføring i sengen din. Hvis du finner tegn på veggedyr, bør du kontakte et skadedyrfirma.

Det er veldig vanskelig å finne veggedyr med mindre du er profesjonelt opplært til å gjøre det. De fleste skadedyrbekjempere vil gjøre en sjekk gratis. Hvis de finner veggedyr, vil de vanligvis gi deg flere anbefalinger for å ta hånd om problemet.

Husk at før du har fjernet angrepet, ikke besøk eller sov hjemme hos andre eller på et hotell. Dette kan potensielt kan spre insektene til hjemmet eller hotellrommet deres.

Risikofaktorer for å få veggedyr

Veggedyr kan leve i alle hjem eller offentlige områder. Men de er vanlige på steder som har mange mennesker og hyppige inn og utflyttinger. Du har økt risiko for å møte veggedyr hvis du bor oppholder deg mye på, hotell, arbeidsbrakker, leilighetskompleks, miilitærbrakker, sykehus osv.

Å ta med brukte møbler inn i hjemmet ditt er også forbundet med risiko. Andre farer er å få besøk fra venner eller slektninger som har veggedyr i hjemmet sitt.

Reise

Hvordan bli kvitt veggedyr i hjemmet ditt

For å begrense og fjerne et veggedyrangrep, kan du følge noen av disse rådene.

-Støvsug og damprens gulvene, madrassene, møblene og hvitevarer.

-Vask sengetøy, gardiner og klær på 60 grader i vaskemaskinen og bruk tørketrommelen.

-Forsegl gjenstander som ikke kan vaskes i plastposer og oppbevar dem i flere dager i fryseboksen

-Varm opp gjenstander som trygt kan varmes opp til 50 grader

-tett igjen rundt fotlistene og sprekker i møbler med tetningsmasse.

Det er nesten umulig å bli kvitt veggedyr uten riktig utstyr og kompetanse. Mange skadedyrbekjempere bruker i dag giftfrie metoder, for eksempel svært høy varme, kaldt flytende nitrogen og pulver som tørker ut og dreper insektene. Disse alternativene kan være den mest effektive måten å eliminere veggedyr ettersom veggedyr er motstandsdyktige mot de fleste insektmidler.

Hvordan forhindre veggedyr:

Reisende som er utsatt for veggedyr eller er bekymret for veggedyr, bør rense bagasje, klær og eiendeler ved hjemkomst. Man kan bruke mekaniske metoder (børsting, støvsuging, oppvarming, vask eller frysing).

Bruk alltid bagasjestativer når du reiser for å holde klærne fra gulvet og unna hotellmøbler.

Hold kofferten unna sengen når du kommer hjem fra en tur, og kjør klærne gjennom tørketrommel før du legger dem fra deg.

Oppbevar klærne dine i forseglede poser når du reiser.

Hvis du er en hyppig reisende, kan du få en enhet som varmer opp kofferten din til en temperatur som vil drepe alle veggedyr.

Inspiser eventuelle brukte møbler, sengetøy eller klær for tegn på veggedyr før du tar det med inn i hjemmet ditt.

Hvis du bruker et felles vaskerom, transporter tøyet i plastposer og ikke brett det før du kommer hjem.

Veggedyrbitt eller loppebitt

Veggedyrbitt og loppebitt er ganske like i utseende, selv om loppebitt vanligvis er litt mindre. Begge kan føre til at det dannes røde nupper på huden din. Begge kan være veldig kløende.

Når lopper biter deg, biter de vanligvis den nedre halvdelen av kroppen din, eller varme, fuktige områder rundt leddene. De biter ofte føtter, anklene eller bena, armhuler, innsiden av albuene eller knærne.

Veggedyr er mer sannsynlig å bite øvre deler av kroppen din, som for eksempel, hender, armer, nakke eller ansikt.

Veggedyrbitt forekommer også om natten og ser ut som elveblest. Men senere på dagen blir de mindre og ser mer ut som en kvise.

Hvis du mistenker at veggedyr eller lopper har bitt deg, se etter tegn på insektene i hjemmet ditt. Veggedyr skjuler seg ofte i sømmene på madrasser, sprekker på sengerammer og sengegavler, og fotlister rundt senger. Lopper har en tendens til å leve på familiens kjæledyr og i tepper eller stoppede møbler.

Hvis du finner veggedyr eller lopper, er det viktig å behandle hjemmet eller kjæledyret ditt for å bli kvitt dem.

veggedyrbitt
Veggedyrbitt
loppebitt
Loppebitt

Veggedyrbitt vs. myggstikk

Veggedyrbitt og myggstikk kan begge være røde, hovne og kløende. Hvis du har en rekke biter som vises i et lite område av kroppen din, er det mer sannsynlig at de er veggedyrbitt. Bitt som ikke vises i noe tydelig mønster, er mer sannsynlig å være myggstikk.

Både veggedyrbitt og myggstikk har en tendens til å bli bedre av seg selv, i løpet av 1 eller 2 uker. For å lindre kløe og andre symptomer, kan det hjelpe å bruke en kløestillende krem.

Myggstikk forårsaker hevede, kløende svulster. De vises vanligvis ikke i en linje eller et mønster

myggestikk
Myggestikk

Veggedyr biter på kjæledyr

Veggedyr biter ikke bare mennesker. De kan også mate på familiens kjæledyr.

Hvis du har et kjæledyr som har blitt bitt av veggedyr, vil bittene sannsynligvis bli bedre av seg selv. Men i noen tilfeller kan de bli smittet. Gjør en avtale med en veterinær hvis du mistenker at kjæledyret ditt har et infisert bitt.

Hvis du ansetter et skadedyrfirma for å bli kvitt veggedyr i hjemmet ditt, gi beskjed om du har et kjæledyr. Noen insektmidler kan være tryggere for kjæledyret ditt enn andre. Det er også viktig å vaske kjæledyrets seng, utstoppede leker og annet tilbehør der veggedyr kan leve.

Oppsummering

Veggedyr er bittesmå insekter som lever av blod. De bor inne i møbler og andre steder i hjemmet ditt. Veggedyr kan bite mennesker og andre dyr. Selv om det første bittet ikke vil gjøre vondt, kan det etterlate kløende, røde nupper som oppstår i en klynge eller linje.

Veggedyr reiser ved å gjemme seg i møbler, sengetøy, klær, kofferter og noen ganger til og med elektronikk. De fleste bitt vil leges av seg selv i løpet av en uke eller så. Du kan behandle veggedyrbitt med såpe, vann og beroligende kremer. I noen tilfeller kan veggedyrbitt bli infisert og trenger legehjelp.

Det kan være vanskelig å fjerne veggedyr fra hjemmet når de først har kommet seg inn. Du vil mest sannsynlig trenge hjelp av skadedyrbekjempelse for å finne veggedyrene og bli kvitt dem.

Hvis du er usikker på hvilken type utslett eller bitt du har, besøk en lege eller hudlege for diagnose og behandlingsanbefalinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *