Hvordan bli kvitt maur?

Hvordan bli kvitt maur

Innendørs og utendørs maurbehandlingsveiledning.

Hvordan bli kvitt maur for godt? Dette krever en rekke metoder, du kan lære hvordan du blir kvitt maur selv med disse trinnene

Maur er en av de vanligste skadedyrene både huseiere og leietakere møter. I disse tilfellene lurer de fleste på hvordan de kan bli kvitt maur. Disse bittesmå skadedyrene kan finnes både innendørs og ute og vil overleve der de finner mat og vannkilder. Maurbehandling må inkludere riktig sanitær i tillegg til en faktisk bekjempelse ved bruk av en kombinasjon av utendørs og innendørs maurmidler.

Det er flere forskjellige typer av maur i Norge. Sukkermaur, stokkmaur, skogsmaur og tremaur er de mest vanlige. Ikke alle maurmidler er merket for å behandle alle maurarter, så sørg for å identifisere hvilke maur du prøver å behandle før du velger et produkt.

Følgende trinn vil hjelpe deg med hvordan bli kvitt maur på en effektiv måte.

maur i veggen

Maur inne

Bli kvitt det som tiltrekker maur

Du må eliminere det som tiltrekker maur, inkludert så mange matkilder og vannkilder som mulig. Det er også viktig å finne og tette områder som maurene bruker for å komme inn i strukturen.

Å kvitte seg med matkilder er en av de viktigste punktene for å bli kvitt maur. Sanering av kjøkkenet og andre områder i hjemmet krever dedikasjon og hardt arbeid, men er nødvendig for et maurfritt miljø.

Maur på kjøkkenet ditt kan leve av fett og matsøl under og bak apparatene dine. Rengjør under og bak komfyr, kjøleskap, mikrobølgeovn, brødrister, oppvaskmaskin, rundt og under vasken.

Smuler og matsøl fra lagrede matprodukter gir en god mattilgang for maur. Rengjør for å eliminere denne matkilden.

Oppbevar mat i lukkede beholdere. Maur er små nok til å komme inn i pappemballasje eller løst lukkede esker og poser. Oppbevar mat i metall-, glass- eller plastbeholdere som kan lukkes.

Begrens matforbruket til ett rom i huset. Å holde all mat og spise i ett område av hjemmet vil eliminere smuler og matsøl, og det begrenser angrepet til ett område av huset.

Rengjør kjøkkenet hver kveld før sengetid. Maur kommer ut for å spise om natten, så rengjøring av kjøkkenet hver kveld vil ikke etterlate noe for maur å spise. Tørk av benkeplater på kjøkkenet, vask all oppvask, rengjør gulv godt og legg bort all mat.

Hold søppeldunker rene og tildekket.

Maur drikker vann. Selv om det er vanskelig å bli kvitt alle vannkilder, må du eliminere så mange som mulig.

Før du legger deg, tørk alle vasker, badekar og dusjer fullstendig.

Legg våte oppvaskfiller og svamper i en lufttett plastpose over natten, legg dem direkte i vaskemaskinen, eller heng dem utendørs til tørk.

Vann og matskåler til kjæledyr bør tømmes og tørkes om natten og fylles på igjen om morgenen.

Tetting av inngangshull

Tett sprekker og sprekker rundt vindusrammer og dørkarmer, rundt fotlister og andre steder der du har lagt merke til maur som kommer inn i strukturen med fugemasse eller annet passende materiale.

Tett hull rundt kabler, rør og ledninger med kobbernett eller annet egnet materiale.

Behandling av maur

Nå som du har fullført forberedelsene, kan du starte prosessen med å bruk av produkter for å bli kvitt det nåværende maurangrepet. Vi anbefaler å bruke 4 nøkkelprodukter for å effektivt bli kvitt maur:

To typer maur åte for bruk i skap, på benker, i nærheten av vasker og andre steder hvor maur ferdes.

Karbohydrat basert åte forinnvendig bruk, som (1)Nippon eller (2)swirr maurgele.

(3)Kvitt granulert åte for utvendig bruk i maurstier og hvor maur ferdes.

(4)Hurtigvirkende kontaktspray for bruk direkte i samfunn dersom dette avdekkes.

Hvordan bli kvitt maur

Innendørs bruk av åte

Plasser åte i områder der mauraktivitet har blitt lagt merke til. Det er viktig å unngå målrettet å sette åten midt i maursporet eller på maurene selv: dette vil få maurene til å unngå åten og gjøre den ineffektivt. Sett i stedet åten i nærheten av mauraktivitet eller ved siden av maurstier. For å holde åten fersk og vekk fra overflater anbefaler vi å plassere åten i egnede åtestasjoner for den aktuelle maurtypen.

Hvor bør vi plassere åten inne?

I kjøkkenskap og på benkeplater.

Bak, ved siden av og under komfyren.

Nær vasker eller avløp

Rundt rør, ledninger og kabler som kommer ut av veggen.

Bak og under baderomsinnredning.

mauråte

Hvordan bli kvitt maur ute

Hvis du oppdager at du har maur som kryper rundt på utsiden av hjemmet eller strukturen, bør du også vurdere å behandle utendørs for å unngå nye angrep innendørs. Akkurat som å behandle innendørs, må du eliminere eller endre miljøet rundt hjemmet ditt som gjorde at maurene fant eiendommen din attraktiv til å begynne med.

Forebygge betyr mer enn å rydde opp mat som har blitt utelatt eller å feie opp enkelte områder. Når det gjelder maurkontroll, betyr forebygging å endre eller fjerne de tingene maur trenger for å leve. Alle skadedyr, inkludert maur, trenger tre hovedelementer for å eksistere på eiendommen din:

  • Mat
  • Vann eller tilstrekkelig fuktighet
  • Husly

Hvis det er frukttrær på eiendommen, plukk frukt fra trær når de er modne og plukk ned falt frukt fra bakken.

Utendørs søppeldunker og søppelcontainere gir mat og ly for skadedyr, så oppbevar dem så langt unna boligen som mulig og se etter tettsittende lokk.

Vask ut søppeldunker og søppelcontainere med en salmiakk ved behov.

Å ha noen maur i hagen din eller i nærheten av hjemmet ditt er normalt og er faktisk nødvendig for å holde andre skadedyrpopulasjoner under kontroll. Når maurene blir så mange at de begynner å bevege seg innendørs, må du vanligvis behandle dem utendørs på tomta.

Sprøyting for maur ute

Det er mange konsentrerte insektmidler på markedet som er merket for å drepe maur. Siden bare rundt 10-20 % av en maurkoloni sannsynligvis vil dra ut for å søke etter mat. Så hvis du leter etter en effektiv metode for hvordan bli kvitt maur, vil disse sprayene ikke kontrollere kolonien tilstrekkelig. Den andre ulempen med å bruke maursprayer er at maur er følsomme for de fleste insektmidler og vil prøve å unngå det behandlede området, noe som reduserer sprayens effektivitet ytterligere.

Vi anbefaler ingen bruk av sprøytemidler ute rundt boligen.

Dersom du skal bruke sprøytemiddel, skal dette være en direkte behandling av et avdekket samfunn, hvor du kan eliminere hele samfunnet i en behandling.

Utendørs bruk av mauråte

Å bruke et mauråte utendørs vil tillate deg å utrydde maur som er lenger unna strukturen din. Vi anbefaler at du bruker både en type åte i gel form og en granulert form. Siden maur kan være kresne og noen ganger bare åten i gel form, eller noen ganger bare godta granulatåten, avhengig av hvilke ernæringsbehov de prøver å dekke. Du kan bruke begge åteformuleringene samtidig. Du bør plassere stasjonene i nærheten av områder der du ser høye nivåer av mauraktivitet. Sjekk stasjonene ofte og fyll på åte etter behov, til maurbestanden er eliminert.

Håper denne enkle veiledningen kan være med på å hjelpe deg til hvordan bli kvitt maur. Lykke til.

Effektive maurmidler kan du kjøpe på skadedyrbutikken, skadedyrproffen eller skadedyrshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *