Hvilke helsetrusler utgjør skadedyr?

Skadedyr kan være svært skadelig for hjemmet ditt. De kan tygge gjennom ledninger, tære på møbler, angripe tre og generelt være en plage å leve med. Men visste du at de også kan utgjøre en alvorlig trussel mot helsen din?

Det er svært viktig å forstå helsetruslene som skadedyrsangrep kan forårsake. Maur, gnagere, skjeggkre, kakerlakker og bitende insekter er noen av de vanligste skadedyrene som finnes i og rundt hjem. Det er skummelt å tenke på at du kan dele din personlige plass med disse skadedyrene, uavhengig av helserisikoen de utgjør.

Nedenfor er en detaljert oppsummering av helserisikoen forbundet med spesifikke skadedyr.

Kakerlakker

Kakerlakkidentifikasjon for skadedyrbekjempelse i ME, MA og NH

Kakerlakker leter alltid etter mat og vann og kan vanligvis finne det. Hvis du har kakerlakker i huset, betyr det ikke at huset ditt er skittent. De kan ha kommet inn gjennom sprekker og sprekker i hjemmet ditt, gjennom åpninger rundt dører og vinduer, eller til og med i vesker eller bagasje. Men du kan minimere deres tilstedeværelse ved å tette eventuelle hull, holde kjøkkenoverflater og gulv fri for mat og fett, og stoppe eventuelle rørlekkasjer.

Når kakerlakker beveger seg rundt i hjemmet ditt, legger de fra seg avføring og spytt. Når disse stoffene kommer ut i luften, har de samme effekt som støvmidd i hjemmet ditt. De kan forårsake astma eller allergier når de inhaleres.

Kakerlakkallergi kan gi kroniske symptomer som varer lenger enn sesongmessige allergier. Noen av symptomene inkluderer:

 • utslett
 • Hoste
 • Pustevansker
 • Bihulebetennelse
 • Øreinfeksjon
 • Astma

Kakerlakker vil bevege seg rundt i hjemmet ditt om natten og i mørke områder. De kan forurense matlagingsflater, kokekar og all mat de har tilgang til. Denne forurensningen kan føre til helserisiko som matforgiftning og andre infeksjoner.

Gnagere

Hvis du har små åpninger i hjemmet, kan mus og rotter lett finne veien gjennom dem. Mus kan gå inn gjennom en åpning på størrelse med en krone. Du legger kanskje ikke merke til det, men de vil etterlate avføring i bortgjemte områder, for eksempel under sokkellistrr, hulrom i gulv eller langs veggene i et hjem.

Rotter og mus kan forurense mat- og matlagingsområdene dine med urin, avføring, hår og spytt. De er også vektorer for flått, lus og lopper. Hvis du har sett avføringen deres i hjemmet ditt, er sjansen stor for at du allerede har et gnagerproblem.

Noen av sykdommene som rotter og mus kan bære inkluderer:

 • Hantavirus
 • Leptospirose
 • Lymfocytisk choriomeningitt (LCMV)
 • Harepest
 • Salmonella

LOPPER

loppeLoppebitt er irriterende og kløende. Å skrape dem kan forårsake åpne sår som er mottakelige for infeksjon. Hvis du noen gang har jobbet med lopper, så vet du at de definitivt er en plage. Ikke bare er de til sjenanse, men de kan være svært vanskelige å bli kvitt.

Loppebitt kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos noen mennesker. De kan også spre tyfus, pest og bendelorm når de lever av dyr som rotter og deretter overføre bakteriene til mennesker.

Stikkende insekter

Stikkende insekter sender mange mennesker til legevakten hvert år. Personer som er allergiske mot stikk er mest utsatt, men alle kan bli rammet hvis de samler seg og blir bitt av et stort antall stikkende insekter på en gang.

Kolonier kan inneholde tusenvis av veps som aggressivt vil forsvare reiret deres mot inntrengere. De søker også etter folk på grilling, camping, messer og andre utendørsaktiviteter denne tiden av året. Stikkveps blir lett provosert og kan stikke flere ganger. De vil til og med følge målet over store avstander.

Den moderne løsningen

Hjemmet ditt skal være ditt oppholdssted, og du bør ikke dele det med skadedyr som forårsaker sykdom. Hvis du mistenker at du har et skadedyrangrep, ring Skadedyrfirma. Det er alltid lettere å lindre et problem før det blir verre.

Moderns Homecare Green

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *