Invaderer stokkmaur hjemmet ditt?

 

Svermer av snekkermaur forteller forskjellen mellom dem og termitter.

Hjemmet ditt er sannsynligvis din største investering. Det kan være en del av pensjonsplanen din, eller du vil kanskje gi den videre til fremtidige generasjoner. Med dagens stigende eiendomspriser har folk blitt enda mer oppmerksomme på omsorgen for hjemmene sine. Mange ting kan ødelegge hjemmet ditt og stokkmaurer nær toppen av listen. moderne maurkontrolltjeneste kan bidra til å beskytte investeringen din mot disse ødeleggende skadedyrene.

Stokkmaur invaderer ikke bare råttent tre. De kan flytte fra bartre til hardved på svært kort tid når de er angrepet.

Ikke bare svekker disse destruktive skadedyrene veggstøtter, men de kan også forårsake dyre skader. Stokkmaur er vanskelig å oppdage fordi de ikke tygger på utsiden av veden din. I stedet finner du dem dypt inne i treverket ditt, og kommer så vidt til overflaten. De kan bo der i årevis, og du vet ikke før det er for sent.

Huseiere må vite hva maur er, slik at de raskt kan identifisere dem og forhindre ytterligere skade på eiendommen. Denne guiden kan hjelpe deg med å oppdage snekkermaur i hjemmet ditt.

Identifisering av stokkmaur

Å kjenne maurtypen og skille dem fra andre skadedyr er veldig viktig.

Snekker Ant

Arbeidsmaur varierer i lengde fra 10-18mm med dronninger som er litt større. De er oftest svarte, røde og svarte eller brune. De er store, så pass på at du ikke forveksler dem med skogsmaur. Et særtrekk er at stokkmaur har helt sort hode.

Når de trenger mat, har disse store maurene en tendens til å sende en eller to arbeidsmaur ut av reiret på jakt etter mat. Så hvis du merker at de kryper rundt i huset ditt eller inne i huset ditt, ikke bare ignorer dem. Innse at du kan ha et stort problem og ta kontakt med noen for å hjelpe deg i prosessen med å bli kvitt dem.

Men hvis du ser stokkmaur i hagen din eller noen få meter unna huset ditt, ikke bekymre deg. Disse maurene lever av planteskadedyr, slik at de kan beskytte plantene og hagen din.

Treflis eller sagflis

Stokkmaur lever faktisk ikke av tre. De spiser aktivt fra solnedgang til tidlig morgen på de fleste menneskelige matvarer, spesielt søtsaker og andre insekter. Stokkmaur tygger gjennom innsiden av veden din.

Når disse begynner å bygge reir, skyver de sagflisen ut mens de kryper dypere inn i skogen. Du kan finne sagflis, også kjent som frass, under treområder som f.eks skilt, dørkarmer, garasjeplasser, vinduskarmer og andre isolerte punkter.

Det er lett å gå glipp av setningen slik den vises i områder som allerede kan være utsatt for støv. Men jo tidligere du merker det, desto mindre skade på hjemmet ditt.

Skader

Treskader av snekkermaur

Stokkmaur spiser også ofte i fuktige områder, som dørbunner nær fuktig jord, rekkverk i hagen din som er utsatt for vann, tredekk rundt plante- og blomsterbed, kjellerved og andre steder som er beskyttet, fuktig og mørke.

Flygemaur

Et annet tegn på stokkmaur er flygende maur på vindusrutene dine – inne eller ute. Dette betyr at det er stokkmaur et sted på eiendommen din som du må kvitte deg med.

Under paringsprosedyren slipper de vingene. Huseiere kan finne noen flygemaur på vinduskarmer, gulv eller andre steder på eiendommen deres – dette er alarmerende fordi parring tilsvarer flere maur.

Svake lyder

Hvis flere hundre stokkmaur tygger på hjemmet ditt inne i veden, kan du høre dem hvis du lytter nøye.

Når maur gnager i trepartikler, er det en tydelig raslelyd som kan høres hvis du har det helt stille i rommet.

I tillegg, hvis du legger merke til lange stier av store rød-svarte maur som går frem og tilbake fra plenen din, kan du ha et problem. Vær derfor oppmerksom på sporene til maur. De foretar lange reiser for å lete etter mat og bringe den til reirene sine for kameratene.

Den moderne løsningen

Hvis de ikke blir behandlet, kan disse maurene svekke strukturene inne i hjemmet ditt. Dører eller vinduer som fester seg, gulv som virker ujevnt, tak som ser ut til å synke, og vegger som viser tegn til synlige buler er alle tegn på et maurangrep.

For å forhindre ytterligere skade, kontakt Skadedyreksperter for hjelp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *