Skadedyrkontroll | Tegn på rotteangrep

 

Har du sett noe bevege seg i skyggene? Har du lagt merke til noe bæsj i nærheten av klesskapene dine? Sjansen er stor for at du deler hjemmet ditt med et angrep av mus eller rotter og trenger hjelp. Å se disse gnagerne rundt hjemmet ditt om natten er ofte et tegn på at angrepet ennå ikke er så ille og kan kontrolleres med feller, men regelmessige besøk på dagtid tyder på at størrelsen kan øke og det er på tide å ringe fagfolk.

Det er noen ekstra tegn på at du kan ha en infeksjon, inkludert:

Tegn

Flekker som er mørke og fuktige er et tydelig tegn på at det bor skadedyr på eiendommen din. Disse vil mest sannsynlig bli funnet i nærheten av matpakkene dine og i skuffer og skap, så hold øynene unna disse nøkkelområdene.

Etsende tegn

Et annet tydelig tegn på at du kan ha å gjøre med et mus- eller rotteangrep er tegn på riper på matemballasje eller kantplater. Større slitasjemerker er en indikasjon på rotter, mens mindre sannsynligvis indikerer mindre rotte tenner.

Merkelig lukt

En aktiv rotte- eller museangrep avgir ofte en stygg lukt som kan luktes i reirets hovedfokus. På samme måte kan du oppleve at katten eller hunden din viser en spesiell interesse for et bestemt område, siden luktesansen deres er langt bedre enn vår.

Bevegelsestegn

Mus og rotter liker å holde seg nær fotlister og vegger, så en måte å se etter et angrep på er å se etter tegn på bevegelse langs disse områdene. Ved å skinne en lommelykt på skrå langs disse områdene, kan du vanligvis se flekker, fotspor og urinflekker. Hvis du vil være sikker, prøv å tørke av området med mel for å vise spor av regelmessig bevegelse.

Finne et rede

Et tydelig tegn på et angrep er å finne et reir. Rotter og mus liker å bruke strimlet papir, tøy og lignende materialer for å bygge et rede; så å finne en pakke med dem er en indikasjon på at du har et problem. Har du sett noen av disse tegnene? Da er det på tide å kalle inn fagfolkene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *